Kaçak Su Sporu Merkezlerine Ceza

Antalya’nın Konyaaltı, Kemer, Manavgat, Alanya, Belek, Kundu ve Kaş sahillerindeki yüzlerce parkurda yapılan deniz paraşütü, jet ski, banana, sürat botu, ringo, bot, deniz koltuğu, kürekli sörf, rüzgar sörfü gibi su sporu etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 16 milyon yerli ve yabancı turist ağırlaması beklenen Antalya’da, bu etkinlikle kaçak yapan işletmeler, Antalya Deniz Ticaret Odası ile Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün iş birliğinde sıkı bir şekilde denetlenecek.

Yapılacak denetimlerde tespit edilecek tamamen kaçak işletmeler kapatılacak ve para cezaları ödemek zorunda kalacak, izin verilen parkurlar dışında kaçak etkinlik gerçekleştirilenlerin belgeleri ise iptal edilecek.

Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, AA muhabirine yapıtğı açıklamada, odalarına kayıtlı 250 su sporu işletmesi ve 40’a yakın dalgıç olduğunu belirterek, su sporu etkinliklerinin Kemer ile Alanya arasında yoğun yapıldığını anlattı.

Üyelerinden en çok kaçak işletmeler konusunda şikayetler aldıklarını dile getiren Çetin, şöyle konuştu:

“İki türlü kaçak var. Tamamen kaçak olanların yanında bir de belgesi olmasına rağmen parkur alanının dışında çalışanlar var. En büyük sıkıntı tamamen kaçak yapanlardan yana. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yapacağız. Kaçak olan işletme en büyük zararı veriyor. Kaptanının yeterliliğini bilen yok, SSK’lı olduğunu bilen yok. Turizm işletme belgesi yok. Allah korusun bir kaza durumunda hiçbir güvencesi olmayan bir durum. Denetimi yapılan bir işletme değil. Turizm işletme belgesi almadan bu işi yapanlar su sporlarında her zaman tehlike arz eder. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşme sonucunda, denetimler sıkı bir şekilde yapılacak. Su sporlarında kaçağın önüne inşallah geçeceğiz”

“Çok büyük maddi cezalar var”
Çetin, hedeflerinin kaçağı önleyerek, işinin ehlilerinin yapmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Çetin, bu işletmelerin tam donanımlı olarak, her türlü duruma hazırlıklı sezona girdiklerini de belirtti.

Antalya’ya gelerek su sporlarına ilgi gösteren yabancı turistlerin işletmelerin kaçak olduğunu bilmediklerini, öyle bir şey de sormadıklarını aktaran Çetin, “Denetimlerle bunları tespit edip büyük cezalar verilmesi gerekiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bu konuda duyarlı. Yerli turistlerimiz su sporları merkezinin kaçak olup olmadığını işletme belgesini sorarak öğrenebilirler. Tamamen kaçak yapanlara çok büyük maddi cezalar var. Parkur dışında kaçak yapanların belgeleri de liman başkanlığı tarafından iptal ediliyor.” diye konuştu.

“İnsanların can ve mal güvenliği yok”
Su sporları merkezi işletmecisi Mehmet Tekerek de her yıl sezon öncesinde gerekli tüm izinler için yeniden başvurduklarını ve denetimden geçtiklerini belirtti.

Su sporlarının maliyetli bir sektör olduğunu belirten Tekerek, “İşletmemiz için 270 bin lira yıllık kira veriyoruz. Ama belgesiz çalışanlar kira vermiyor, sigorta yaptırmıyor. İnsanların can ve mal güvenliği yok. Bizim kazancımızı da engelliyorlar. Benim 250 liraya kiraladığım jet ski’yi 150 liraya kiraya veriyor. Bütün kazandığı para da kendi cebine kalıyor. Biz ise devlete vergimizi veriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu…

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/spor/antalya-deniz-ticaret-odasi-baskani-ahmet-cetin-su-sporlarinda-kacagin-onune-gececegiz/1518014 adresinden alıntıdır.

Marmara Yelken Kulübü Optimist ve Laser Yaz Okulu

İstanbul Caddebostan’daki Marmara Yelken Kulübü bünyesinde açılan  yaz okulları optimist ve laser sınıflarında bütün yaz boyu eğitimler veriyor…

Eğlence ve heyecan dolu etkinliklerin bir parçası olmak için vakit kaybetmeyin…

Deneyimli eğitmenlerin dümen suyunda güvenle ve keyifle yelken yapıp; denizin, rüzgarın ve güneşin keyfini çıkarmanın tam zamanı…

Alışılmış sıradan tatillerin dışında, mavera ve eğlenceye yelken açın.

Yaz okullarını kaçırmadan, rüzgarın ve denizin ferahlığını hissedin; adrenalin dolu bir sporla zihinsel ve fiziksel gelişiminizi tamamlayın…

İstanbul Boğazı’nda Kürek Sörfü

İstanbul’da kürek sörfünü yapabileceğiniz en iyi mekanlardan biri olan Kadıköy Caddebostan’daki İstanbul Windsurf Center Rüzgar Sörfü Okulu çeşitli fırsatlarda kürek sörfü turları düzenliyor…

Bu turlar kimi zaman Kınalıada’ya, Adalar’a, Suadiye-Erenköy-Bostancı-Maltepe sahili boyunca olduğu gibi alttaki fotoğrafta görüleceği üzere İstanbul Boğazı’nda da olabiliyor…

Bu bakımdan son yılların trend sporu olan kürek sörfünü yapmak, daha evvel hiç yapmadıysanız dakikalar içinde öğrenmek, tahtası üzerinde ayakta dururken kürek çekerek dolaşmak istiyorsanız 0532 5413745 numaralı telefonu hemen aramanızı şiddetle tavsiye ediyoruz…

Paddle Board Nedir

Soru: Paddle Board Nedir

Cevap: Rüzgar ve dalgaya ihtiyaç duymadan sörf tahtası üzerinde ayakta dururken kürek çekilmesi suretiyle denizde hareket ettirilen sörf tahtasıdır.

Türkçesi kürek sörfü olmakla birlikte ingilizcede ağırlıklı olarak sup-stand up paddle olarak veya paddle boarding olarak da adlandırılır.

Tabiiki İstanbul’da Caddebostan’da İstanbul Windsurf Center Rüzgar Sörfü Okulu’nda yapılır… Telefon 0532 5413745

Paddle Board Nedir