Püf Noktası; Trapeze Girince Yelkenin Üzerine Düşüyorsanız

Trapez Eğitimini Aldıysanız, Alışmaya Çalışıyorsanız;

? Trapeze girdiğinizde, tahta üzerinde bir adım geriye gidin
〰️〰️〰️
Böylece sağanaklarda yelkeni daha kolay dengeleyip, tutabileceksiniz… ‼️
??.??.??
Yine de düşeceksiniz; o zaman sakın ellerinizi bumbadan bırakmayın…
???
Yelkenin üzerine düştüğünüzde şınav çeker pozisyonunda kalın, yoksa trapez ve bedeniniz yelkeni hasarlayacaktır.
??.??.??
Ve sakın unutmayın; bunları hepimiz yaşadık, yaşıyoruz…
???
Ama suyun üzerinde kaymak çok güzel…
??.??.??
Rüzgarımız bol, her şey gönlümüzce olsun
??.??.??

Bizi İnstagramdan da Takip Edin

Iwc İstanbul Windsurf Center

Trapezde Düşüyorsanız; Takınca Sörf Tahtası Üzerinde 1 Adım Geriye Gidin

Rüzgar Sörfü Katapult Nedir?

Trapezde hızlı giderken; rüzgar sağanakları, dalga gibi etkenlerle kontrolü kaybedip, yelkenin ani çekme gücünün ve takılı trapez kancasının mancınık etkisiyle hızlıca yelkene, direğe, tahtaya veya denize savrularak çarpmamıza katapult denir.

İngilizceden gelen kelime, katapultun Türkçe karşılığı da mancınık demektir.

Katapult hasarsız atlatılabilse de; genellikle tahta, yelken, direk ve en kötüsü sörfçünün vücudunda da hasarlara sebebiyet verebilir.

İzmir’in Kurtuluşu için 10 saatte 200 km Sörf Yaptılar

Rüzgar Sörfü sporcuları Bora Kozanoğlu ve Ahmet Suat Üner, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu için sörfleriyle iki günde 10 saatte yaklaşık 200 km yol katettiler.

Çeşme yarım adasını geçen Kozanoğlu ve Üner 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 98.yılı için yaptıkları zorlu turu başarıyla tamamladılar.

Kaynak: https://www.tyf.org.tr/sayfalar/izmirin-kurtulusu-icin-10-saatte-200-km-yol-katettiler/

İzmir’in Kurtuluşu için 10 saatte 200 km Sörf Yaptılar

Rüzgar Sörfü Nedir Acaba?

Rüzgar sörfü, sörf ve yelkeni bir araya getiren bir yüzey su sporudur. Hız, slalom, etap yarışı, dalga, süperX ve serbest stil olmak üzere birbirinden farklı bazı disiplinleri içerir. Sörf tahtasının altı, suda rahatça kayması için pürüzsüz, üst tarafı ise sörfçünün ayağı kayıp düşmemesi için hafifçe pürüzlüdür.

Uzman kişilerden eğitim alınması gereken sporlardan biri olan rüzgar sörfü, ilk öğrenilmeye başlandığı anlardan itibaren insana çok keyif veren bir su sporudur.

Rüzgar Sörfü Nedir ki Acaba?

İstanbul’da, Türkiye’de ve dünyanın hemen hemen her yerinde yapılmakta ve resmi onaylı kuruluşlarca/okullarca rüzgar sörfünün eğitimi verilmektedir.

Türkiye’de de rüzgar sörfü sporunda yetkili kurum olan Türkiye Yelken Federasyonu https://tyf.org.tr  çeşitli zamanlarda RS4 belgeli rüzgar sörfü eğitmenleri yetiştirir ve bu rüzgar sörfü eğitmenleri de onaylı resmi okullarda RS1 belgeli rüzgar sörfü eğitimi verirler…

Rüzgar Sörfü İçin Yelken, Tahta, Çekme İpi, Ayaklık, Trapez Harici Kullanılabilecek Ekipmanları: Mevsimine uygun can yeleği, wetsuit, lycra elbise, ayakkabılar ve özel çoraplar.