Rüzgar Sörfüyle Alakalı Başvuru Kaynakları; Kitaplar

Rüzgar sörfüyle alakalı başvuru kaynakları; Kitaplar:

”  0’dan 100’e Rüzgar Sörfü

Deniz her ne kadar gerçek yaşam alanımız olmasa da her zaman bizi kendisine çekmeyi başarmıştır. Büyüklüğü, maviliği, deliliği ve hırçınlığı bizi kucağında oyun oynamaya davet eder adeta. Rüzgâr gücüyle ilerleyebilen bir yelkene tutunup, deniz üzerinde özgürce kayabilme fikri son 60 yılda öylesine gelişmiştir ki, denizde oynanan bir oyundan öte, bir aşk, bir tutku, milyon dolarlık bir sektör, rekabetçi bir spor dalı ve binlerce kişi için bir iş alanı haline gelmiştir. Gelişen teknoloji kullanılan ekipmanları birer hız ve manevra makinelerine dönüştürürken, diğer yandan mühendisler hiç durmadan daha iyisini üretebilmenin yolarını aramaktadırlar. Sürekli gelişen ekipmanlarla birlikte rüzgâr sörfü teknikleri de bir değişim göstermektedir. Bu bakımdan her dönem sörf öğreten kitaplar ilgiyle takip edilmiştir. Ülkemizde ilk sörf kitabı sevgili Muzaffer Karacehennem tarafından yazılmıştır. Bu kaynak binlerce kişiye uzun yıllar yol göstermiştir. Ancak bu zaman zarfında değişen ekipmanlara ve tekniklere uyarlanmış yeni bir yerli kaynak yazılmamıştır, bu açıdan“0 dan 100’ e Rüzgâr sörfü” modern sörfün ve günümüz tekniklerinin yer aldığı en yeni kaynaktır.
10 yılı aşkın yoğun bir eğitmenlik deneyimimi sizlerle paylaşmaya çalıştığım bu kitapta, kolay anlaşılır ve uygulanır teknikler kullanmaya özen gösterdiğimi belirtmek isterim. Diğer yandan unutulmamalıdır ki bu kitap size doğruları anlatabilir, ancak yanlışlarınızı göremez. Rüzgâr sörfü en başından en ileri seviyeye kadar eğitmene bağlı bir spordur. Öğrenmesi oldukça uzun zaman alan bu zevkli aktivite için en verimli çalışma yöntemi, oku, ders al, çalış ve tekrar oku yöntemidir. Bu yöntem öğrenme sürenizi oldukça kısaltacaktır.
Hayatımın büyük bir bölümünde sayısını hatırlayamayacağım kadar çok kişiye sörf öğretmeye çalıştım. Hayatlarına rüzgâr sörfü sokan insanların her anlamda olumlu değişikliklerini gözlemlemek benim açımdan bu işin en büyük motivasyonu olmuştur. Bu açıdan kendinizi ödüllendirmenizi, hayatınızda tüm duyularınıza hitap edecek bu spora yer açmanızı dilerim…
Rüzgâr sizinle olsun.
Ufuk SÖNMEZ ”

http://www.ufuksonmez.com/0dan100e.html adresinden alınmıştır

Elektrikli Sörf Tahtası

Elektrikli Sörf Tahtası

Bunu da yapmışlar; Elektrikli sörf tahtasıyla su üzerinde uçarcasına gitmenin bir başka yolu…

Havayla şişme sörf tahtası veya karbon bir sörf tahtası içerisindeki şarj edilebilir akü, turbo jet elektrik motoru ve kumanda devresinden oluşan kit ile su üzerinde rüzgar veya dalga beklemeden sörf yapmanız mümkün…

elektrikli sörf tahtası - electric surfboard

Bana göre doğadan uzaklaşılmış olmasına rağmen, elektrikli sörf tahtasının özellikleri aşağıda, karar size kalmış…

Sudaki maksimum hız 54 km/saat

Suda sörf yapabilme süresi 40 dakikaya kadar

Şarj süresi 120 dakika

Motor gücü 15 beygir

Ağırlığı 37 kg.

Ve elektrikli sörf tahtası üç ayrı modelde üretiliyor.

Elektrikli sörf tahtasının fiyatları da dudak uçuklatıyor; 9.900 eurodan başlıyor. 🙁

Elektrikli Sörf Tahtası

electric surfboard

Elektrikli sörf tahtasının Türkiye’de satılıp satılmadığını bilmiyorum. Gelirse bilgilerini buradan yayınlarım.

Elektrikten ziyade rüzgarınız bol olsun… 🙂

Sörf Yaparken Müzik Keyfi

Sörf Yaparken Müzik Keyfi

Su sporları için çeşitli aksesuarların satışını yapan Avustralya firması Swimman; rüzgar sörfü ve dalga sörfü yapan sörfçüler için yeni ürününü satışa sundu.

Rüzgar sörfü veya dalga sörfü ile ilgilenenler için bire bir olan Swimman Surfari standart su geçirmez paketi, yüksek kaliteli müzik keyfini ekstrem sporlarda yaşamayı mümkün kılıyor.

Swimman Surfari paket içeriğindeki iPod ile çalışan kulaklıklar sadece su geçirmezlik değil, hız barındıran uç su sporlarına uygun kafa ve kol bandıyla birlikte bir paket halinde satılıyor.

Bu sayede dalgaların arasında özgürce sörf yaparken kulaklıklarınız kulağınızdan düşmüyor. Özel ergonomik tasarımı sayesinde, kafa ve kol bantları hareket özgürlüğünüzü kesinlikle kısıtlamıyor ve su geçirmez kılıfla birlikte ipod müzik sisteminiz üzerinizde güvende kalıyor.

Türkiye’de henüz satılmaya başlanmayan Swimman Surfari’yi Türk rüzgar sörfçüleri ve dalga sörfçüleri ne yazık ki şimdilik amazon.com üzerinden tedarik etmek durumundalar.

Ürün Türkiye’de satılmaya başlarsa, satıcıyı buradan ilan edeceğiz.

Rüzgarınız ve dalganız bol olsun 🙂