İstanbul Windsurf Center; Hem Yaz Hem de Kış Rüzgar Sörfü Okulları Eğitime Devam Ediyor

Yaz-Kış Windsurf OkulIarı

İwc’de eğitim hiç bitmez. Hemen hemen 365 gün okulumuz aktiftir.

Bir yanda çocuklar ve gençler, diğer yanda yetişkinler eğitimlerine devam ederler…

Değişik süreli yaz okulları; genellikle yaz tatilinde başlar ve okullar eğitim yılına başlamadan biter…

Keyifle zaman geçiren çocuk ve gençlerimiz; fiziksel becerilerini geliştirdikleri kadar kişisel duruşlarını da geliştirirler

Takım çalışmasından el becerilerine, sosyal bağ kurmadan vücut gelişimine kadar pek çok alanda kendilerini bulurlar

Kısacası yaz ve kış okullarımız, kamplarımız çocuk ve gençlerimizi; Ağaç Yaşken Eğilir mantığıyla eğitir.

İngiliz Serbest Dalıcı Rekor Kırdı

İngiliz serbest dalıcı Gary McGrath , Bahamalar’daki prestijli Vertical Blue serbest dalış yarışmasında yeni bir ulusal rekor kırdı .
Dalış esnasında sadece bir monofin kullanan Gary, 112 metre derinliğe kadar ölçülmüş bir ipte yüzdü ve yüzeye geri dönerek AIDA International hakemlerinden dalışını doğrulamak için beyaz bir kart aldı.
41 yaşındaki Gary, dalışı tamamlamak için nefesini üç dakika 13 saniye tuttu.

Serbest dalıcılar tek bir nefesle su altına inerler ve derinlere inildikçe vücutlarındaki atmosferik basınç artar.

112 m derinlikte basınç yüzeyden 12 kat daha fazladır, yani Gary’nin ciğerlerindeki hava orijinal hacminin on ikide birinden daha azına, yani bir golf topunun boyutuna kadar küçülürdü.

Serbest dalıcılar yaptıkları sporun vücutlarına getirdiği fizyolojik baskılarla başa çıkmak için eğitim alırlar ve Gary yoga ve meditasyon geçmişini derin dalışlar için fiziksel ve zihinsel hazırlığına yardımcı olmak için kullanır.
Ayrıca, hazırlıklar sırasında geçen yıl COVID’e yakalandıktan sonra fiziksel zorlukların üstesinden gelmek zorunda kaldı.

Gary şunları söyledi: “100 metrenin altına dalış tamamen benzersiz bir ortam, bu benim terapim. Bu yıl zihinsel sağlığım için son derece zorlayıcıydı ve serbest dalış bunun üstesinden gelmeme kesinlikle yardımcı oldu.

“Derinlerde, içinde yaşadığımız gündelik dünyadan tamamen soyutlanmış durumdayım. Aşağıda sadece ben ve doğa var. Tüm serbest dalıcıların can attığı kaçış budur.

“Yalnızca su altındayken elde edebileceğim aşırı zihinsel berraklık ve saflık anları var. Derin bir dalışın deneyimlememe izin verdiği akış hali eşsiz ve bağımlılık yapıyor.’

Freediver Gary McGrath derinliklere doğru ilerliyor

Aslen Twickenham’lı olan Gary, serbest dalışa 2006’da başladı ve 2008’den beri yarışıyor. Eski bir marangoz olan Gary, 2014’te profesyonel bir serbest dalış eğitmeni oldu ve o ve ortağı Lynne Paddon, İbiza’da yoga ve serbest dalış faaliyetleri yürütüyor.

Dikkat çekici bir şekilde, 9 Ağustos’ta ayakları için çok küçük olan ödünç alınmış bir monofin giyerek yarışmak zorunda kalmasına rağmen 112 metrelik ulusal rekor dalışını tamamladı.

Monofin, bifins ve iki dalış giysisini içeren kit çantasının tamamı, yarışmaya giderken kayboldu.

Dikkatli hazırlığına rağmen Gary, ulusal rekor dalışının sabahı sinirlerinin bozuk olduğunu ve sinirlerini sakinleştirmek için nefes teknikleri ve görselleştirmeye odaklanmasına yardımcı olan ortağı Lynne ile yaptığı bir telefon konuşmasına güvendiğini söyledi.

Dalışından hemen sonra konuşurken şunları söyledi: “Lynne  olmadan yapamazdım. Umarım herkes anlaşabileceği birini bulur, bu dünyadaki en büyülü şey.”

Gary ayrıca Bahamalar’a seyahat etmesi ve rekabet etmesi için gereken parayı toplamak için kitle fonlamasına yardım eden destekçilere de teşekkür etti.

Vertical Blue, serbest dalış takvimindeki en seçkin etkinliklerden biri olarak kabul edilir ve ‘Serbest Dalışın Wimbledon’u’ olarak adlandırılır.

Dünya rekoru serbest dalgıç William Trubridge’in sahibi olduğu ve yönettiği etkinlik, Long Island kıyılarında, Dean’in Mavi Deliği olarak bilinen 202 metre derinliğindeki bir obrukta gerçekleşiyor.

111 metrelik bir önceki İngiliz ulusal rekoru, 2018’de yine Dikey Mavi yarışmasında Michael Board tarafından kırılmıştı.

420 Dünya Şampiyonası Macaristan’da Tamamlandı

Bu yıl 5-13 Ağustos tarihleri arasında Macaristan’ın Balaton gölünde düzenlenen 420 Dünya Şampiyonası, sona erdi.

Toplamda 14 sporcumuzun yer aldığı şampiyona da U-17 Klasmanında Firdevs Yeğin ve Kuzey Kumlalı (Göztepe Yelken Kulübü) 34. sırada yarışmayı tamamlarken, Nazlı Erden ve Ayda Tekin (Galatasaray Yelken Kulübü) ise yarışmayı 58. Sırada bitirdiler.

420 Kadın kategorisinde ise Nehir Güzeltuna ve Derin Açal (Fenerbahçe Doğuş Yelken) 29. Sırada, Özlem Irmak Tomak ve Melisa Olcay (İstanbul Yelken Kulübü) 30. sırada, Zülal Türkoğlu ve Asel Irmak Fıçıcıoğlu (İÇDAŞ Spor Kulübü) ise 50. sırada tamamladılar.

420 Mix Klasmanında ise Alp Namdar ve Cem Gözek (ARM Urla Yelken Kulübü) 31. sırada, Dilay Balaban ve Can Tunç Pekkan (Fenerbahçe Doğuş Yelken) 54. sırada yarışmayı sonlandırdılar.

Ülkemizi gururla temsil eden tüm sporcularımızı tebrik ederiz.

https://www.facebook.com/turkiyeyelkenfederasyonu/ adresinden alınmıştır

Deniz Paraşütü Nedir Fiyatları Nerelerde Yapılır Deniz Paraşütü Lokasyonları Fiyatı

Deniz Su Paraşütü-Parasailing

Paraşütle suyun üstünde yükselip, süzülün ve dünyayı kuşbakışı görün. Büyükçe bir paraşüte bağlıyken yüksek hızlı giden bir teknenin arkasından denizin üzerinde kaydığınızı yaşamak heyecanlandırıcı bir deneyim. Paraşüte emniyet kemeriyle bağlıyken; deniz meltemi ve muhteşem manzaraların tadını güvenle çıkarın. Üstelik ıslanmayacaksınız bile. Uçuş süreniz bittiğinde, iniş için pilotunuz sizi yavaşça tekneye doğru çekip alacak. Genellikle minimum yaş ve kilo kısıtlamaları olmasına rağmen, ailenin çoğu için harika bir aktivitedir. Dünyanın pek çok yerinde ve ülkemizde de özellikle Akdeniz’de Ege Denizi’nde Karadeniz’de ve Marmara’da yapılıyor. Hatta birkaç gölümüzde de zaman zaman parasailing yapılıyor. Türkiye’de parasailing-deniz paraşütü aktivitesi yapan oteller, su sporları kulüpleri, deniz araçları eğlence yerleri bilgilerini topluluklar@gmail.com adresine gönderdikçe burada yayınlayacağız.

Deniz Paraşütü Nedir Fiyatları Nerelerde Yapılır Deniz Paraşütü Lokasyonları Fiyatı

Deniz Paraşütü ülkemizde ege marmara karadeniz, akdeniz kıyılarında ve denizlerde olduğu kadar göllerde de sıkça yapılan ve özellikle turistik bölgelerdeki otellerin müşterilerine ücreti karşılığında sunduğu bir aktivitedir. Alaçatı’da Alanya’da Antalya’da Ayvalık’ta Bodrum’da Büyükçekmece’de Caddebostan’da Çeşme’de Datça’da Fethiye’de İstanbul’da İzmir’de Kadıköy’de Marmaris’de Deniz Paraşütü yapılmakta…

Türkiye’de Deniz Paraşütü aktivitesi/sporu yapan yerler; bölgelerini iletişim bilgilerini ve kendileri hakkındaki açıklamayı, kampanyalarını, belki de güncel eğitim fiyatlarını, kiralama fiyatını topluluklar@gmail.com adresine gönderdiklerinde burada yayınlanacaktır.

Ayrıca sitemize destek olmak istiyorsanız maddi veya ayni çeşitli sponsor sistemlerimiz de mevcuttur. Deniz Paraşütü web sayfasına sponsor olma isteğinizi, ürün-ekipman sponsorluğunuzu topluluklar@gmail.com adresine yazabilirsiniz