Bayramda İstanbul’da Rüzgar Sörfü Eğitimi-Kiralama Kampanyası

Bayram da İstanbul’da mısın?
Merak etme ! Biz de buradayız ?‍♂️
〰️〰️〰️
Başlangıç eğitimi ve kiralama paketlerin de bayrama özel kampanyalar seni bekliyor ?
〰️〰️〰️
Detaylı bilgi için;
Hemen aşağıdan ara… ! ?
〰️〰️〰️
05325413745
05366631245
〰️〰️〰️
#hiçkapanmayansörfokulu #buyazrüzgarsörfüöğreniyorum #şehriniçindeşehirdenkaç #rüzgarsörfü #bayram #tatil

Bayramda İstanbul’da Rüzgar Sörfü Eğitimi-Kiralama Kampanyası

Rüzgar Sörfü İçin Uygun Rüzgar Hızı Nedir?

Soru: Rüzgar Sörfü İçin Uygun Rüzgar Hızı Nedir?

Cevap: En sevmediğimiz sorulardan birisi… Aslında her türlü rüzgar hızında sörf yapabilirsiniz. Yeterki uygun donanım ve bilgi-birikiminiz olsun…

Küçük bir yelkenle yüksek hızlı rüzgarlarda çok rahat plain olarak rüzgar sörfü yapabiliyorken, oldukça büyük yelkenlerle tekniğinizi de birleştirerek çok düşük rüzgar hızlarında da plain olabilir veya tekniğinizi geliştirebilirsiniz…

Kısacası rüzgar varsa; hızı kaç knot olursa olsun, en küçüğünden en büyüğüne her km.de hızla esen rüzgarda rüzgar sörfü yapabilirsiniz…

Bu ya rüzgar sörfü eğitimidir, ya rüzgar sörfü tekniklerinizi geliştirme yada rahatça kayarak gidip geldiğiniz bir performanstır…

Yeter ki rüzgar olsun…

Ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları’a 2021 de 58 Sporcu Vize Aldı

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2021’e ertelenen “2020 Tokyo Olimpiyatları”na şu ana kadar Türkiye, 11 spor branşında 58 sporcuyla vize aldı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 32. Yaz Olimpiyatları’na Türk sporcuların kota alma mücadelesi, pandemi nedeniyle turnuva ve yarışlara ara verilmesine karşın halen devam ediyor.

Türkiye adına “2020 Tokyo Olimpiyatları” için şu ana kadar 11 branşta 58 sporcu katılım hakkı kazandı. Artistik cimnastikte biri kadın 4, atıcılıkta 4, atletizmde 3’ü kadın 12, boksta 1, bisiklette 2, güreşte 4, karatede 3’ü kadın 5, tekvandoda 4 (hepsi kadın), yelkende 2’si kadın 5, yüzmede 3’ü kadın 5 ve voleybolda Kadın Milli Takımı 12 sporcu Türkiye için olimpiyatlarda yarışacak.

2016 Rio Olimpiyatları’na 103 kişilik (48 kadın, 55 erkek) sporcu kafilesiyle katılan Türkiye, 1 altın, 3 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 8 madalya kazanmıştı.

Kota alan sporcular
Artistik cimnastikte “Tokyo 2020” için kota alan Türk sporcular, Nazlı Savranbaşı (genel tasnif), Ferhat Arıcan (genel tasnif), İbrahim Çolak (halka), Ahmet Önder (paralel bar) oldu.

Atıcılıkta, Özgür Varlık (25 metre çabuk atış tabanca), İsmail Keleş (10 metre havalı tabanca), Yusuf Dikeç (10 metre havalı tabanca), Ömer Akgün (10 metre havalı tüfek) disiplinlerinde olimpiyat vizesi aldı.

Atletizm: Kaan Kigen Özbilen (maraton), Yavuz Ağralı (maraton), Polat Kemboi Arıkan (maraton), Mert Girmalegesse (maraton), Yasemin Can (5 bin ve 10 bin metre), Eda Tuğsuz (cirit atma), Ramil Guliyev (200 metre), Meryem Bekmez (yürüyüş), Özkan Baltacı (çekiç atma), Necati Er (3 adım atlama), Salih Korkmaz (yürüyüş), Yasmani Copello (400 metre engelli), Eşref Apak (çekiç atma).

Atletizm branşında düzenlenecek bireysel yarışmalara bir ülkeden maksimum 3 sporcu katılabilmektedir. Maratonda 4 milli sporcu olimpiyat barajını geçerken, oyunlara katılacak sporcular Atletizm Federasyonunun yapacağı seçme sonucunda belirlenecektir.

Bisiklet branşında Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) listesine göre ülke olarak 2 kişilik kota kazanıldı.

Güreş: Rıza Kayaalp (grekoromen 130 kilo), Cenk İldem (grekoromen 97 kilo), Süleyman Atlı (serbest stil 57 kilo), Taha Akgül (serbest stil 125 kilo).

Karate: Serap Özçelik Arapoğlu (kadınlar 55 kilo), Merve Çoban (kadınlar 61 kilo), Meltem Hocaoğlu Akyol (kadınlar +61 kilo), Uğur Aktaş (erkekler +75 kilo), Ali Sofuoğlu (erkekler kata).

“Tokyo 2020’nin ertelenmesi sebebiyle Dünya Karate Federasyonunun (WKF) 20 Mayıs’ta aldığı kararla, Olimpik Sıralama Listesi’nin kesinleşeceği tarihte değişikliğe gittiği ve yeni tarihi Mayıs 2021 olarak açıkladığı bildirildi.

Tekvando: Rukiye Yıldırım (kadınlar 49 kilo), Nur Tatar (kadınlar 67 kilo), Nafia Kuş (kadınlar +67 kilo), Hatice Kübra İlgün (kadınlar 57 kilo).

A Milli Kadın Voleybol Takımı kotayı alan tek takım
Voleybol: A Milli Kadın Voleybol Takımı CEV Tokyo 2020 Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri final mücadelesinde Almanya’yı 3-0 yenerek şampiyon olmasıyla olimpiyat vizesini takım olarak (12 sporcu) kazandı.

Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyatları için şu ana kadar takım sporlarında tek kotayı kadınlar voleybolda elde etti.

Ay-yıldızlı ekip tarihinde ilk kez 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılmıştı. Rio 2016’ya katılamayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 8 yıl sonra ikinci kez olimpiyatlara katılarak ülkeyi temsil edecek.

Yelken: Ecem Güzel (laser radial), Alican Kaynar (finn), Deniz Çınar (470), Ateş Çınar (470), Dilara Uralp (rüzgar sörfü).

Yüzme: Berkay Ömer Öğretir (100 metre kurbağalama), Viktoria Zeynep Güneş (200 metre karışık), Beril Böcekler (800 ve 1500 metre serbest), Emre Sakçı (100 metre kurbağalama), Merve Tuncel (1500 metre serbest).

2016 Rio Olimpiyatları’na 103 kişilik (48 kadın, 55 erkek) kadroyla katılan Türkiye, 33 branşın yanı sıra sportif tırmanış, karate, kaykay ve dalga sörfün olimpik programa ilk kez, beyzbol/softbolun ise yeniden dahil edildiği Tokyo 2020’de daha fazla sporcu ile yarışmayı hedefliyor.

Kalan kota durumu
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve ilgili uluslararası federasyonlar, akreditasyon işlemlerinde, kesin isim listelerinin teslim edileceği son tarihi 5 Temmuz 2021 olarak ve kota yarışmaları döneminin bitiş tarihini 29 Haziran 2021 olarak güncelledi.

2020 Yılındaki Tokyo Olimpiyat Oyunları 2021’de 58 Sporcuyla…

Şimdiye kadar toplam kotaların yüzde 57’sinin kazanıldığı ve ülke kotası veya sporcu kotası olarak dağıtıldığı belirtildi. Kota kazanan tüm ülkeler ve sporcuların haklarını koruyacakları kaydedildi.

Henüz dağıtılmayan, toplam kotaların yüzde 43’ünü oluşturan kotaların dağıtımı konusunda ilgili uluslararası federasyonlar halihazırdaki katılım kriterlerini kullanmaya çalışacak. Ancak gerekli olduğu taktirde katılım kriterlerinde değişiklikler yapılabilecek. İptal edilen kota yarışmaları yerine dünya sıralaması dereceleri kullanılarak, ülke kotalarının sporcu kotalarına dönüşebileceği de belirtiliyor.

Anadolu Ajansının Sitesinden Alıntıdır; https://www.aa.com.tr/tr/spor/tokyo-olimpiyatlarina-11-bransta-58-sporcu-kota-aldi/1920810

Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği Dünya Turnuvası

Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği’nin Dünya Turnuvası Başladı

Süre: 00:59 23 saat önce

Turnuvanın bu ayağını erkeklerde Polonyalı Maciek Rutkowski, kadınlardaysa İngiliz Jenna Gibson kazandı.

Yerel bir gazetede çıkan yukarıdaki haberden sonra haberin kaynağını aramaya başladım.

Amerikanın Sesi ve Msn.com çıktı. Ve Türkçe çeviriden böyle olduğunu anladım.

Aşağısı Pwa’nın sitesinden alınmıştır.

Etkinlik Özeti: Jenna Gibson ve Maciek Rutkowski İçin Zaferler

2020 Hayvanat Bahçesi İstasyonu Hırvatistan PWA Slalom Dünya Turu, Bol’un olası 5 gün yarışı üreterek büyük bir başarı sağladı. sadece yarış pistine geri dönülürken COVID-19 salgını sonrasında doğru yönde atılmış önemli bir adımdır. 

Bayanlar

Jenna Gibson (Fanatic / Duotone), 22 yaşındaki Slala’da heyelan zaferi iddiası için 13 ardışık mermi toplarken, kadın filosunda haftanın en belirgin denizcisi oldu. Folyo etkinliği unvanını talep etmek. Gibson Alice Read’i (Patrik / Severne) 0.7 puan farkla geride bırakmıştı, ancak haftanın son elemesinde elde edilen bir zafer, pip’inin Başlığı’nı okuduğunu gördü. 

Bayanlar Slalom podyumunu Palma Cargo ve Alice Read tamamlarken, Kadınlar Folyo podyumunu Read ve Adéla Rašková tamamladı.

Erkeklerin

Son gün rüzgarsız, bu Maciek Rutkowski’nin (FMX Racing / Challenger Sails) yılın açılış etkinliğinden dünya turunda ilk zaferle uzaklaştığı anlamına geliyor. Tek yıldızlı bir etkinlik olarak, burada kazanılan puanlar dünya unvanına dahil olmayacak, ancak Rutkowski mükemmel formunu geçen yıldan yeni sezona taşımaktan mutluluk duyacaktır. Pole, etkinliği 12’den 7 zaferle etkileyici bir rekorla bitirirken, baskın bir performansı yakalamak için sadece ilk 3’ün dışını bitiriyor. 

Kendi yetiştirdiği yetenek – Enrico Marotti (JP / NeilPryde) – Rutkowski’yi yenmenin bir yolunu bulamadı, bu yüzden Hırvat en üst noktadaki ev etkinliğinden uzaklaşmıyor, ama yine de sağlam bir ikinci yer aldı, Podyumu tamamlayan İtalyan Bruno Martini’nin (Future Fly / Challenger Sails / Starboard Foil) hemen önünde. Marotti ve Martini’nin her biri birkaç elemeyi kazanabildiler (Marotti için 3 ve Martini için 2), ancak birkaç maliyetli hata nihayetinde başlıkta bir atışa mal oldu. 

İlk 5, geçen yılki PWA Gençlik Slalom Dünya Şampiyonu – Basile Jacquin (I-99 / Point-7) ve Luka Mratovic (Fanatik / Çift Ton / Sancak Folyo) ile tamamlandı.

Bu, 2020 PWA Dünya Turu’nun ilk etkinliğini sona erdirir ve eyleme dönüşten keyif aldığınızı umarız – tüm kazananları tebrik ederiz. Tüm sponsorlara ve etkinliğe yardımcı olan herkese çok teşekkürler – sensiz mümkün olmaz!

Daha fazla günlük güncelleme için Sosyal Medya Kanallarımızı takip ettiğinizden emin olun:

– Instagram: @pwaworldtou r
– Facebook: @ PWA.World.Tour.Windsurfing