Rüzgar Sörfü Nedir? Rüzgar Sörfü Nasıl Öğrenilir ? Rüzgar Sörfü İçin Gerekli Ekipmanlar, Türkiye de İstanbul da Marmara da Nerede Yapılır, Rüzgar Sörfü Nerede Nasıl Öğrenilir, Rüzgar Sörfü Kulüpleri, Rüzgar Sörfü Ekipmanları Satanlar, Rüzgar Sörfü Malzemeleri Alanlar, 2. El Sörf Yelkenleri, Kullanılmış Sörf Tahtaları, Rüzgar Sörfü Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey; Yeni Başlayanlar, Acemiler ve Ustalarından…
Türkiye Ulusal Yelken Eğitim Programı (TUYEP) Öğretici / Eğitmen Yetiştirme Kurslarının RS4 Rüzgar Sörfü dalındaki ilki 15-19 Şubat 2011 tarihleri arasında İzmir’de ARM Urla Gençlik ve Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde yapılmıştır.
ISAF eğitmenlerinden Tim Cross ve Emrah Sürmen tarafından verilen Rüzgar Sörfü (RS4) Eğitmen-Öğretici kursuna toplamda 12 kişi katılmış.
15-19 Şubat 2011 tarihlerinde hava şartlarının uygun olmasıyla katılımcılar deniz ve kara çalışmalarını eksiksiz tamamladılar.
Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen eğitmen adayları, kursu tamamladıktan sonra sertifikalarını aldılar.
O tarihlerde sertifikalarını alan Rüzgar Sörfü RS4 kursiyerleri günümüzde hocalara hocalık yapmaktalar…
Bizim hocamız olan Sayın Serhan Balcı’da RS4 belgesini 15-19 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenen bu ilk TUYEP kursunda almıştır.
İstanbul Windsurf Center Rüzgar Sörfü Okulu’nda rüzgar sörfü eğitimleri genellikle toplu olarak verilmekte olup ayrıca kişiye özel eğitim-öğretimler de yapılmaktadır…
Herhangi bir sebeple kendinize özel rüzgar sörfü eğitimi istiyorsanız; bizi arayıp bu isteğinizi belirtmeniz yeterlidir…
Hemen arayabilirsiniz 0532 5413745
Rüzgar Sörfü Okulunda Kişiye Özel Eğitim / İstanbul’da Birebir Windsurf Eğitimi Telefon 0532 5413745
Norveç’ten rüzgar sörfüyle Mayıs 2017’de dünya turuna çıkan 45 yaşındaki Jonathan Dunnett, gezisinin Türkiye ayağında Karadeniz’i geçiyor.
ORDU (AA) – Norveç’ten rüzgar sörfüyle Mayıs 2017’de dünya turuna çıkan 45 yaşındaki Jonathan Dunnett, gezisinin Türkiye ayağında Karadeniz’i geçiyor.
Rüzgar sörfüyle bu yıl Rusya ve Abhazya sınırına ulaşmayı hedefleyen ve yolculuğunu bisikletle Norveç’e dönerek tamamlamayı planlayan Dunnett, Ünye ilçesinde mola verdi.
Sörfünü ilçe sahilinde Yalı mevkisine çeken ve iki gün konaklayan Dunnett, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyaya barış ve dostluk mesajı vermek adına dünya turuna çıktığını söyledi.
Rusya’ya yaklaşık 4 haftada ulaşmayı planladığını Dunnett, Norveç’ten yola çıktıktan sonra sırasıyla İsveç, Danimarka, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Yunanistan’ı geçtim ve Türkiye’ye ulaştım.” dedi.
Yolculuk sırasında bazı zorluklarla karşılaştığını ancak bunları aştığını ifade eden Dunnett, “Yolculuğum sırasında güçlü rüzgarlar, büyük dalgalar, bazen hiç rüzgar olmayışından dolayı sorunlar yaşadım ve gidemediğim zamanlar oldu. Bu sorunları da deneyimle aştım.” diye konuştu.
Dunnett, rüzgar sörfüyle yaptığı dünya turunda, mola yerlerini ihtiyacına göre ve tesadüfen belirlediğini belirterek, şöyle devam etti:
“Ünye’de tesadüfen konakladım. Biraz yiyecek, biraz su almam gerekiyordu, gördüm ve geldim. Gece uyku tulumunda kaldım. Gelince buranın arkadaş canlısı iyi bir yer olduğunu hissettim. Ayrıca yapacak işlerim de vardı. Rüzgar da çok iyi olmadığı için bir gün daha kalma kararı aldım. Çok insanla tanıştım. Sörfümle dünya turu normal hayat gibi, bazı günlerde zor oluyor. Gittiğim yerlerde fotoğraf çekip sosyal medya hesabımdan yayınlıyorum. Ünye’de de notlar alıp yazmayı tercih ettim.”
Jonathan Dunnett, mola verdiği yerlerde yaşayan insanların kendisine sıcak davrandığını, onlarla hatıra fotoğrafları çektirdiğini anlattı.