Rüzgar Sörfü Teorik Temel Eğitimi

İstanbul Rüzgar Sörfü Okulu Youtube Video Kanalıyla Teorik Windsurf Başlangıç Eğitimi Videosunu Yayınladı

Sözümüz Vardı; Tuttuk, İstanbul Windsurf Center; rüzgar sörfü, deniz ve doğa meraklıları için ilk Uzaktan Eğitim Videosunu yayınladı. Rüzgar Sörfüyle ilgili merak ettiklerinizi video altından, sosyal medya hesaplarımızdan ya da mail ile sorabilirsiniz. Keyifli seyirler

https://www.youtube.com/channel/UCn78yfKcdSrye_uNPaCiP6Q/

Kanala abone olmayı ve videoyu beğenmeyi unutmayın. Rüzgar Dolu Günlerde Görüşmek Dileğiyle…

Bize Ulaşın

Windsurf Başlangıç Eğitimi Bilgilerini Tazeleme Zamanı

Denizde Rüzgar Sörfüyle Emniyetteyiz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC Yelken Motor ve Kürek Federasyonu Başkanı Dilek Talay yaptığı açıklamada resmi olarak faaliyetlerine 1 Haziran tarihinde başlayacaklarını söyledi.

Talay ayrıca yelken ve motor sporlarındaki, Türkiye’deki Covit 19 açılım uygulamaları ve dünya genelindeki açılım uygulamalarını göz önüne alarak görüşlerini ortaya koyduklarını ve bunu yetkili makamlarla paylaştıklarını da sözlerine ekledi.

“Dünya ve Türkiye’deki örneklerine uygun görüşler belirledik” Yelken, Motor ve Kürek Federasyonu Başkanı Dilek Talay şöyle konuştu; “ Covit 19 salgını dolayısı ile bir süredir ara verilen etkinliklerimize, normalleşme süreci içerisinde, yeniden başlanabileceği duyumları üzerine, Yelken Motor ve Kürek Federasyonu olarak görüşlerimizi belirledik ve bunu yetkili makamlara ilettik. Bu görüşlerimizi yelken ve motor sporlarındaki, Türkiye’deki Covit 19 açılım uygulamaları ve dünya genelindeki açılım uygulamalarını göz önüne alarak hazırladık.”

“Bu sporun gençlerimizin ruh sağlığı için çok büyük önemi olduğunu düşünüyoruz” “Federasyonumuzun üye kulüpleri yelken sporu, motor yat sporu, rüzgar sörfü sporu, Kyte sörf sporu, jet ski sporu ve kürek sporu dallarında faaliyet göstermektedirler. Bu sporlar tamamen bireysel sporlardır ve birileri ile temas haline gelerek yapılan sporlar değildirler. Hatta rüzgar sörfü sporu, Kyte sörf sporu, jet ski sporu ve kürek sporu ve yelken sporunun 5 – 18 yaş gurubu gençlerin yaptığı optimist ve lazer yelken sporları tamamen spor aletinin üzerinde tek başına yapılan sporlardır. Bu sebeple gerekli tedbirlerin alınması durumunda yukarıdaki spor etkinlikleri ve birkaç kişi ile yapılan motor yat ve yelkenli yat etkinlikleri, herhangi bir bulaş riski olmadan yapılabilecektir. Özellikle belirtmede fayda var, okulları 2 aydır kapalı olan ve daha bir sure de kapalı kalacak olan gençlerimiz için bu sporlara izin verilmesinin, onların ruh sağlığı açısından özellikle önemli olduğuna inanmaktayız.”

“Yeni bir açılıma kadar sadece eğitim ve antrenman çalışmaları yapılacaktır” “Spor kulüplerinde kafe ve toplu olarak oturulacak yerler kapalı tutulacaktır. Her kulüpte gerekli hijyen malzemeleri bulundurulacaktır. Sporcular antrenman veya bireysel spor yapacakları saatten ancak 15 dakika önce plaja geleceklerdir. Antrenman veya eğitim verilecekse sadece 4 sporcu ve 1 eğitimci olacak ve sosyal mesafeleri koruyacaklardır. Zaten 5 – 18 yaş arası yelken sporları optimist ve lazer denen motorsuz 2-3 metre boyunda yelkenli teknelerde tek kişi olarak yapılır. Yelken yaparken de teknelerin aralarında en az 10 metreden fazla mesafe bulunur. Eğitimcileri de ya ayrı bir teknede veya kıyıdan sporcuları takip eder. Rüzgar sörfü, kyte sörf, kürek çekme ile jet ski için de durum aynıdır.

Antrenman ve eğitimlerinin sonunda sporcular plajı terk edip evlerine gidecekler ve duş alma işlemlerini evlerinde yapacaklardır. Bu durumda tesislerdeki duşlar kapalı olacaktır. Yeni bir açılıma kadar yarışma veya turnuvalar kesinlikle yapılmayacaktır. Sadece eğitim ve antrenman çalışmaları yapılacaktır.” “Virüs deniz suyundan bulaşmıyor” “Marinalarda bağlı olan Motor yat ve büyük boy yelkenli tekneler için de kurallar belirledik. Şöyle ki; Her teknede gerekli hijyen malzemeleri bulundurulacaktır. 10 metre kare alana sahip olan teknelerde en fazla 1 kişi bulunacaktır. 10-20 metre kareye kadar alanı olan teknelere en fazla 2 kişi bulunabilecek. 20-30 metre kareye kadar alanı olan teknelere en fazla 3 kişi bulunabilecek. 30-40 metre kareye kadar alanı olan teknelere en fazla 4 kişi bulunabilecek. 40-50 metre kareye kadar alanı olan teknelere en fazla 5 kişi bulunabilecek ve 50 -60 metre kareye kadar alanı olan teknelere en fazla 6 kişi bulunabilecektir.

Yani özet olarak her 10 metre kareye yani 3×3.5 metreye 1 kişi düşecek şekilde teknelerde bulunabileceklerdir. Bu rakamlar teknedekiler aynı evde yaşayan insanlar ise 1 adet daha artırılabilir. Bu guruplara maske ve eldiven takma zorunluluğu da getirilebilir. Ancak denizde maske ve eldiven takma ne kadar uygulanabilirdir düşünülebilir.

Zaten bu virüsün deniz suyunda bulaşma riski konusunda şu ana kadar herhangi bir yorum veya açıklama yapılmamıştır. Sanki denizde daha fazla emniyetteyiz gibi görülüyor.”

https://www.kibrisgazetesi.com/spor/talay-denizde-emniyetteyiz-h90014.html adresinden alıntıdır

Bireysel Spor Faaliyetleri Serbest Bırakıldı

Dünyada süregelen pandemi kısıtlamaları sebebiyle devam eden bireysel spor etkinliklerine ait yasak kaldırıldı…

Dolayısıyla resmi olarak 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle rüzgar sörfü sezonu da açılmış oluyor…

Hayırlı uğurlu olsun diyor, bol rüzgarlı günlerde buluşmayı temenni ediyoruz…

İnsanlarda Doğaya Özlemin Farkındalığı

Korona virüs covid-19 sürecinde evlerinde hapis kalan insanların doğadan tamamen koptu.

Bu kopuş insanlarda bir farkındalık oluşturdu;

Doğaya Özlem…

Ayrıca salon sporları yapan bir çok insan; şimdiden düşünmeye başladı;

Kapalı salonda spor yapmak nasıl olacak?

Korona virüsün bulaşına maruz kalmadan nasıl spor yaparım?

Virüs sonrası kapalı yerlerde spor yapmak güvenli mi?

Spor salonlarında spor yaparken sosyal mesafeyi nasıl koruyacağız?

benzeri soruları…

Üstelik kapalı spor salonları uzun bir süre daha kapalı kalabilir. Bu nedenle doğada, açık havada spor yapabilirsiniz. Örneğin; bir kere doğada koşan insan bir daha koşu bandında koşmak istemeyecektir…

Bizim yukarıdaki bütün sorulara cevabımız senelerden beri belliydi…

Sörfe çıkın.

Atlayın sörf tahtasının üzerine, çekin yelkeni, rüzgarla basıp gidin…

Tek başınıza, virüsün sizi göremeyeceği yerlere…

Bekleriz.

İstanbul Windsurf Center Rüzgar Sörfü Okulu – Caddebostan – Kadıköy – İstanbul – Türkiye

Rüzgarımız bol, her şey gönlümüzce olsun 😉