Türkbalıkadamlar Kürek

İstanbul-Kadıköy’ün Caddebostan sahilinde kurulu tesislerinde kürek eğitimi veren Türkbalıkadamlar Kulübü yanılmıyorsam Türkiye’nin ilk spor kulübü olma ünvanını da taşıyor…

Türkbalıkadamlar Kulübü kürek eğitiminin yanı sıra rüzgar sörfü şubesiyle de hizmet vermekte…

Türkbalıkadamlar Kulübü Kürek Şubesi

 

Çanakkale’de Rüzgar Yelken Sörf Heyecanı

Çanakkale’de Rüzgar Yelken Sörf Heyecanı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından İÇDAŞ organizasyonu ile yelken ve sörf branşlarında 10-18 arası yaş gruplarında düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası yarışları Çanakkale Boğazı’nda tamamlandı.
“İÇDAŞ 2. Su Sporları Şenliği“ kapsamında Çanakkale’de ilk kez düzenlenen ve 01 Haziran’da başlayıp – 06 Haziran’da sona eren yarışlarda büyük heyecan vardı.

Aralarında Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin yelken ve rüzgar sörfü takımlarının da olduğu yarışlardaki kıyasıya rekabet yaşandı. Yelkende her iki kulüp sporcuları da toplamda 4’er madalyayı müzelerine götürürlerken, yelkenli sörfte ise sarı-lacivertliler 6 madalya ile ezeli rakibi sarı kırmızılı Galatasaray’a karşı üstünlük sağladı.

Galatasaray’ın rüzgar sörfçüleri 5 madalya toplayabildi. Yarışların sonunda ödül töreni İÇDAŞ Yelken Kulübü’nde düzenlendi. Törene Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli de katılarak, sporculara ödüllerini verdi. Serhat Belli “Çanakkale’nin tarihi atmosferinde başarılı bir kupa yarışları düzenledik. İÇDAŞ’ın desteği için teşekkür ediyoruz. Genç sporcularımız Türkiye’nin üç tarafındaki sularda yelken açarak yarışmaya her yıl devam edecekler. Onları da gönülden alkışlıyorum” dedi.

Yarışlara 55 rüzgar sörfü sporcusu ile 25 yelken sporcusu katıldı. İÇDAŞ Spor Kulübü’nden 7 yelken ve 8 sörf sporcusu mücadelelerde hazır bulundu. İÇDAŞ Spor Kulübü’nden rüzgar sörfünde Ayşe Zeynep Türkoğlu birincilik kürsüsüne çıkarak madalyasını aldı. Aynı yarışlarda İÇDAŞ’ın diğer sporcusu Duru Gündoğmuş ise üçüncülük madalyasını aldı. Erkeklerde ise Berkay Okumuş, rüzgar sörfünde kendi dalında ikincilik madalyasını kazandı.

İÇDAŞ Yelken Kulübü’nün ev sahibi olarak katıldığı yarışlarda şu kulüpler yer aldılar:
İstanbul Yelken Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü, Gökova Yelken Kulübü, Çeşme Yelken İhtisas Kulübü, Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü, Çeşme Altı Rüzgar Sörfü Kulübü, Beylikdüzü Rüzgar Sörfü Kulübü, Türk Balıkadamlar Kulübü