Marmaris’li Sörfçülerin Rüzgarın Keyfini Çıkardı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 30 kilometre hızla esen rüzgarı fırsat bilen sörfçüler, uçurtma ve rüzgar sörfü yapmanın keyfini çıkardı.

Sporcular her sene olduğu gibi anın keyfini çıkartırken, sahilde yürüyüş yapan ve banklarda oturan vatandaşlar görsel şölen sunan sörf tutkunlarının fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaştı.

İlçe merkezinde, rüzgarla birlikte yükselen dalgaları gören sörf tutkunları, Atatürk Caddesi’ndeki Belediye Halk Plajına ve ilçeye 11 kilometre mesafedeki İçmeler Mahallesi’ndeki Altın Sahile akın etti.

Aralarında doktor, avukat, mühendis ve öğretmen gibi çeşitli mesleklerden kişinin bulunduğu 14 kişi, kendilerini rüzgara bırakıp, uçurtma ve rüzgar sörfü yapmanın keyfini yaşadı. Hızı saat 30 kilometreyi bulan rüzgarda metrelerce yükseğe çıkan dalgalar arasında sörf yapanlar, zaman zaman yürekleri ağza getirdi. Sörf yapanlar nedeniyle, ilçe körfezinde renkli görüntüler oluştu. Sahilde yürüyüş yapan ve banklarda oturanlar da görsel şölen sunan sörf tutkunlarının fotoğraflarını çekip, sosyal medyada paylaştı.

Uçurtma sörfü yapan Doktor Cüneyt Özcan, “Çılgınlık işte. ‘Evde oturmayayım, deniz candır güzeldir ve değişiklik olsun’ dedim. Anın keyfini çıkartıyorum” dedi.

Haliç’te Su Sporları Merkezi

Haliç’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından su sporları merkezi inşası yapılıyor…

Haliç Köprüsü’nün Halıcıoğlu ayağında kalan ve bir kısmı park olan alana “Haliç Su Sporları Merkezi” yapılıyor. 11 dönümlük alana yapılacak tek katlı ekolojik merkezin projesi tamamlandı. Çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacak.

Son yıllarda Haliç’te birçok su sporu yarışması ve aktivitesi düzenleniyor. Kürek tekneleri baştan sonra bu tarihi su yolunu arşınlıyor. İstanbullular kürek, yelken ve dragon yarışlarıyla burada kıyasıya mücadele veriyor.

Haliç Su Sporları Merkezi; Kürek Yelken Rüzgar Sörfü

Her yaştan ve her meslekten İstanbulluyu Haliç’in sularında görüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Haliç’teki bu hareketliliği desteklemek su sporlarına ilgi duyan gençlerin bu ilgisini profesyonelliğe dönüştürmek adına güzel bir adım attı. Haliç’i su sporları merkezine dönüştürmek için kolları sıvayan İBB’de Su Sporları Merkezi Meclis’te teklife sunulmuştu.

Mülkiyeti İBB ve Maliye hazinesinde olan bir kısmı boş bir kısmı park alanı olan bölgede Su Sporları Merkezi’nin kurulması için bu teklife Ulaşım Müdürlüğü bazı şartların yerine getirilmesi koşuluyla olumlu yaklaşmıştı. Teklifin sonunda yer alan komisyon görüşünde de bu düzenlemenin “kamu yararı” taşıdığına değinilerek projenin hayata geçirilmesi oyçokluğuyla kabul edilmişti. İşte o teklifin üzerinde çalışılan proje tamamlandı.

PROFESYONEL YARIŞLAR

Oyçokluğuyla İBB Meclisi’nde kabul edilen proje tamamlandı, yapı çalışmalarının başlaması için gün sayılıyor. Proje kapsamında Haliç’in kano ve kürek müsabakalarının yapılacağı bir merkez haline getirilmesi hedefleniyor. Merkez 11 dönüm alan üzerine kurulacak ve yüzde 95’i yeşil alan olacak. Merkezde, spora ilgi duyan gençler profesyonel anlamda çalışmalar yapabilecek ve yarışmalara katılabilecekler. Artık amatör yarışmalar ve aktivitelerde bulunan gençler profesyonelleşerek bu merkezde yarışlara hazırlanabilecek.

İstanbul’da Wakeboard Yapılabilecek Yerler

Normalde wakeboard için denizin çok düz dalgasız pürüzsüz olması lazım…

İstanbul’un bir tarafı Marmara bir tarafı Karadeniz…

Karadeniz’de wakeboard yapmak neredeyse imkansız gibi dalgalar yüzünden…

Fakat Marmara Denizi’nde zaman zaman çok düşük dalgalı pürüzsüz deniz olabiliyor…

Tabii wakeboard için özel tekne bulmak ve ekipmanlarını da tedarik etmek şart…

Şu an için İstanbul’da wakeboard yapmak istiyorum diyorsanız hemen hemen tek seçeneğiniz İstanbul Kadıköy Caddebostan’daki İstanbul Windsurf Center bünyesinde sadece kendileri için wakeboard yapanlar var…