Alaçatı Rüzgarı Ve Rüzgar Sörfü

Alaçatı’ya gittiğinizde denize doğru bakarsanız, su üzerinde dans eden birçok renkli rüzgar sörfü tahtasını fark edeceksiniz.

Alaçatı ve rüzgar, tarih boyunca hep bir arada olmuştur. Bu durum, Alaçatı’yı Ege Bölgesi’ndeki diğer koylardan ayırıcı özelliğidir ve bu yüzden yel değirmenleri buraya yapıldı.

Ve yine hiç bitmeyen rüzgarı, Alaçatı’yı rüzgar sörfü cenneti yapıyor. Rüzgar sörfü meraklıları için bir diğer büyüleyici şey olan denizin asla dalgalanmaması ise Alaçatı denizinin temel özelliklerindendir.

Tanınmış Türk kaptan ve denizci Piri Reis’in de dediği gibi, Alaçatı’nın denizi bir hamur tabakası gibidir.

Alaçatı’da Rüzgar Sörfü Yapmak Harika… İstanbul’da Rüzgar Sörfü İse Muhteşem; Çünkü Evimde…

Dahası, deniz derinliğinin kıyıdan uzakta bile bir buçuk metreden daha fazla olmaması oldukça avantajlıdır. Tüm bu nedenler, Alaçatı’yı dünyanın en popüler yedi rüzgar sörfü merkezinden biri yapıyor.

Alaçatı, Mayıs ve Eylül ayları arasında dünyanın her yerinden gelen rüzgar sörfçülerini ağırlıyor. Bu dönemde Alaçatı, ulusal ve uluslararası yarışlara ve turnuvalara ev sahipliği yapar. Bu güzel sporu denemek isteyenler için rüzgar sörfü okulları da mevcuttur. Sakin denizi ve su derinliği, Alaçatı’yı rüzgar sörfünü öğrenmek için mükemmel bir yer yapıyor.

2023 Dragon Dünya Şampiyonası Bodrum’da

2023 Dragon Dünya Şampiyonası Bodrum’da

Uluslararası Dragon Birliği (IDA) Sanremo-İtalya’da düzenlenen Dragon 90.Yıl Yarışları’nda Genel Kurulu’nu gerçekleştirirken 2023 yılında yapılacak Dragon Dünya Şampiyonası’nın ülkemizde yapılmasına karar verdi.

Böylece Bodrum; 2021 Optimist Dünya Şampiyonası’nın ardından 2023 Dragon Dünya Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak.

https://www.tyf.org.tr/haberler/sabit-salma-siniflari/2023-dragon-dunya-sampiyonasi-bodrumda/ adresinden alıntıdır

Lena Erdil PWA Rüzgar Sörfü Dünya Kupası’nda 3. Oldu

Türkiye’yi rüzgar sörfünde başarıyla temsil eden Red Bull sporcusu Lena Erdil, PWA Rüzgar Sörfü Dünya Kupası’nda sezonun son yarışında Yeni Kaledonya’da önemli bir başarıya imza attı.

Kadınlar Slalom dalında mücadele eden Erdil, sezonu podyumla kapadı.

Başarılı sporcu, zorlu sakatlık sürecinin ardından podyumla dönme sevincini yaşadı.

Sakatlık sürecinin atlatıp sezonu yarış üçüncülüğü ile noktalayan Lena Erdil “Sakatlığımdan sonra başarılı bir geri dönüş yapmak hayali beni sonsuz saatler boyunca süren fizyoterapi seanslarında motive eden şeydi. En üst seviyede mücadele etmeye çalışırken sınırlılıklarımı kabul etmeye çalışmak çok zorlayıcı ama bir o kadar da aydınlatıcı bir deneyim oldu. Ama her şeyden önemlisi yeni sezona kazanma açlığıyla girmemi sağladı. ‘Değerli hiçbir şey kolay elde edilemez’ sözüne yürekten inanıyorum. 2020 sezonu için tam performansla antrenman yapabilecek olmak beni inanılmaz motive ediyor” açıklamalarında bulundu.

Lena Erdil’e başarılar diliyoruz…

Rüzgar Sörfü İçin Harika Mekan Gökçeada

Türkiye’nin sahip olduğu en büyük ada olan Gökçeada, masmavi plajları, bozulmamış doğası ile her mevsim huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz rotalardan biridir. Öyle ki Gökçeada’nın bu huzurlu ortamı, Sakin (Cittaslow) kent seçilerek de kanıtlanmıştır. Gökçeada’da deniz ürünlerinin en tazesini, isterseniz minik otantik restoranlarda isterseniz de kendiniz yakalayarak yiyebilirsiniz.

Saros Körfezi’nin en güzel manzarasına hakim olan Gökçeada, rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü yapmak için de en çok tercih edilen eğlence merkezlerinin başında gelmektedir. Koylar arasında adanın güzelliklerini keşfe çıkarak gezinizi daha keyifli, unutulmaz hale getirebilirsiniz.