Windsurf Techno 293 Plus 2020 Dünya Şampiyonası Bodrum’da

Dünyanın en prestijli windsurf yarışmalarından Tekno 293 Plus Dünya Şampiyonası’nın 2020 yılının Eylül ayında Bodrum’un Bitez koyunda yapılacağı açıklandı.

Muğla, Bodrum AKP İlçe Başkanı ve Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Gökmen 2020 yılı Techno 293 Plus Dünya Şampiyonası’nın 9-13 Eylül tarihlerinde Bodrum’un Bitez mahallesindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisleri’nde yapılacağını açıkladı.

Windsurf Techno 293 Plus 2020 Şampiyonası

Türkiye Yelken Federasyonu ve Spor Bakanlığı’nın yoğun gayretleri sonucunda Bodrum’un tanıtımına ve kış turizminin uzamasına önemli katkıda bulunacak organizasyona 30 ülkeden 300 sporcunun katılacağını belirten Gökmen “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle yaklaşık 1 milyon TL harcayarak bakanlığımız tarafından rehabilite edilen Bitez’deki Gençlik ve Spor Müdürlüğü spor tesisleri dünya şampiyonasını düzenleyecek hale getirildi. Bu organizasyonu ilçemize almak için yoğun mücadele vermiştik. Bu gün sevinçli haberi aldık. Bu müsabakalarda ayrıca 2024 olimpiyatlarında ilk kez düzenlenecek Foil sınıfı windsurf yarışmasının da şampiyonası ilk kez Türkiye’de yapılmış olacak. Onlarca medya mensubu ile Bodrum’un tanıtımında önemli rol oynayacak organizasyon için her türlü fedakarlığı yapacağız” dedi.

Marmaris’te Lodosla Rüzgar Sörfü Keyfi

Güney Ege’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris‘te lodoslu havayı fırsat bilenler deniz üzerinde rüzgar ve uçurtma sörfü yaptı.

Uzun bir aradan sonra ilçede etkili olan lodosu adrenalin tutkunları eğlenceye çevirdi. Marmaris Halk Plajı’nda bir araya gelenler, rüzgar ve uçurtma sörfleriyle denizin üzerinde renkli görüntüler oluşturdu. Sörfçüleri, kıyıdaki vatandaşlar ve turistler de ilgiyle izledi.

Sörfçülerden Vural Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın ilk lodosunu yakaladıklarını ve bunu keyfe dönüştürdüklerini söyleyerek, “Her rüzgar beklediğimize değmiş oluyor. Hayal kırıklığını sevmiyoruz istiyoruz ki hep rüzgar olsun.” dedi.

Marmaris’te Lodosla Rüzgar Sörfü Keyfi

Uçurtma sörfü yapanların daha şanslı olduğu bir günü yaşadıklarını belirten Erinç Tüzmen de yılın ilk sörfünün heyecanını yaşadığını dile getirerek, “Rüzgar biraz hafif ama 15-20 güne daha sert lodoslar başlar. En azından beklentimiz böyle. 25 knot olursa sörf için gayet uygun” diye konuştu.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede hava sıcaklığının 26 derece, güney batıdan esen rüzgarın hızının ise saatte 19 kilometre olarak ölçüldüğünü bildirdi.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/sorfculerin-lodos-keyfi/660927

Windsurf Fiyat İndirimi Kampanyası

Şehrin İçinde Windsurf Yapmak İçin…
Şehirden Kaçıp Windsurf Yap…
Fiyatı İndirimli Windsurf Kursuna Son Kayıt 8 Mart

Kampanyalara doyamayan windsurfçülere İstanbul Windsurf Center’dan yine indirim geldi…

Şehrin İçinde Şehirden Kaç

Kampanyalı Windsurf Kursu Fiyatları

Windsurfün Şehirdeki Kursunu

600 TL Yerine Hemen 350 TL ye Al…

1 Haziran’a Kadar Kullan…

Katılımın Son Günü 8 Mart’ı Bekleme;

Hemen Al 0532 5413745

Muğla İl Birinciliği Yelken Yarışları 1. Etap Tamamlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan “Muğla İl Birinciliği Yelken Yarışları”nın birinci etabı tamamlandı.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda, Era Bodrum Yelken Kulübü’nün katkıları ile gerçekleştirilen ilk etap mücadelesine optimist, laser ve rüzgar sörfü sınıfında 10 kulüpten 134 sporcu katıldı.

Altı etaptan oluşan yarışların birinci ayak mücadelesine katılanlar, Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü Bitez Spor Tesisleri’nden denize açıldı. Yarışların ikinci gününde rüzgar sörfü sınıfındakiler iki yarış, optimist ve laser sınıfındakiler ise birer yarış yaptı.

Yarışlarda optimist genel sıralamasında Oğuz Önal, optimist kızlarda Bilge Nur Yazıcı, optimist junior kategorisinde Sami Deniz Korkmaz birinci oldu. Laser 4.7 genel sıralamasında ise Umut Eyriparmak, Laser radialde de Umut Kartal birincilik elde etti.

Rüzgar sörfü RS: X’de Ali Berk Tuncer, Techno 293 U17’de Arda Çelme, U15’de Umut Kayra Kılavuz, U13’de Ahmet Deniz Demirel birinci oldu.

Ödül töreninde, organizasyonda emeği geçenlere, antrenörlere ve sporcuların velilerine teşekkür eden TYF Muğla Temsilcisi Serdar Kayhan, yarışların çok güzel geçtiğini söyledi.